21.12.2018 Ohje kuntien maksatuserittelytietoihin 11/2018-10/2019

Tulosta

 
Verohallinnon ohjelmistouudistuksesta johtuen verontilitykset tullaan maksamaan vuoden ajan kunnille kahdesta eri järjestelmästä. Muutos näkyy ainoastaan siinä, että kunnan pankkitilille tulee maksupäivänä (yleensä 28. päivä) kaksi suoritusta, kiinteistöverojen tilitykset sekä kunnallis- ja yhteisöverojen tilitykset.
 
Verkkopalvelussa on siten valittavissa samalle maksatuspäivälle kaksi eri maksatuserittelyä, toisessa esitetään kiinteistöverojen tilitykset ja toisessa kunnallis- ja yhteisöverojen tilitykset. 
 
Maksatuserittely löytyy kohdasta Kunnat -> Kausitilitykset -> valitsemalla tippuvalikosta veronsaajan sekä tilitysajankohdan ja painamalla ”Hae”. Tämän jälkeen aktivoituu maksatuserittely-välilehti, josta löytyy Maksatuspäivä-tippuvalikosta kaksi saman päivän erittelyä. Erittelyn voi vaihtaa painamalla ”Hae”.
 
Lokakuuhun 2019 saakka kuntien kiinteistöverojen tilitykset käsitellään erillisinä kunnallis- ja yhteisöverojen tilityksistä, eli kiinteistöverojen mahdollista negatiivista tilitystä ei vähennetä positiivisesta kunnallis- ja yhteisöveron tilityksestä, eikä päinvastoin. Mahdolliset negatiiviset tilitykset vähennetään seuraavista positiivisista vastaavista tilityksistä.
 
Verkkopalvelun teknisistä ominaisuuksista johtuen maksatuserittelyissä on maininta korjaustilityksestä, sekä maininta perittävän määrän maksamisesta. Nämä huomiot ovat aiheettomia. Kyseessä on normaali kausitilitys, eikä perittävän määrän mahdollista maksua voida huomioida suorituksena. 
 
Negatiiviset tilitysmäärät vähennetään automaattisesti seuraavista positiivisista tilityksistä ilman korkoseuraamuksia. Mahdolliset negatiivisten tilitysten maksut eivät vähennä jatkossa perittävää määrää, vaan palautuvat maksajalle takaisin.
 
 
Lisätietoja antaa tarvittaessa Satu Sarén tai Jyrki Einiö. Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)vero.fi.
 

< Kaikki tiedotteet